Berichtgeving kunstgrasveld

Beste leden,
het zal jullie wellicht niet ontgaan zijn dat sinds enkele dagen het spelen op kunstgras negatief in het nieuws is gekomen. Uiteraard zijn wij als bestuur hiervan ook geschrokken. Wij hebben inmiddels contact gezocht met de gemeente, die eigenaar is van het kunstgrasveld, om duidelijkheid te krijgen over de status en de eventuele vervolgstappen. Uiteraard zullen we jullie hierover op de hoogte houden.
Ter info doen wij jullie tevens de mail van de KNVB toekomen die wij hedenochtend hebben ontvangen. Hopende hiermede jullie voorlopig voldoende te hebben ingelicht.

Bestuur RKVVVoerendaal

Beste bestuurder,

Woensdag informeerden we jullie al over de uitzending van Zembla waarin zij aandacht hadden voor de mogelijke gezondheidsrisico’s van de rubberen korrels, het zogeheten SBR-rubbergranulaat, in kunstgrasvelden. Naar aanleiding van die uitzending ontvingen we bij de KNVB vragen van verenigingen en signaleren we dat verenigingen (en andere betrokkenen) twijfels hebben over het spelen op dergelijke velden.

Vragen die wij goed begrijpen. Mede daarom hechten we er waarde aan jullie nogmaals te informeren en aan te geven dat uit eerdere onderzoeken van het RIVM niet gebleken is dat spelen op kunstgrasvelden gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. En dat de velden dus gebruikt kunnen worden om op te spelen en trainen. Wel staat de KNVB erop dat er op zeer korte termijn aanvullend onderzoek komt. Dit onderzoek, te verrichten door het RIVM, moet antwoord geven op de vraagstukken zoals die nu bij ons en onze leden liggen.

Maandag zitten we met partijen als de Vereniging Sport en Gemeente (VSG), het RIVM en andere organisaties rond de tafel om deze kwestie te bespreken en de vervolgstappen vast te leggen. We houden iedereen via de website van de KNVB en per mail op de hoogte van het vervolgproces. Dit bericht kan eventueel op de eigen website worden geplaatst om leden te informeren. We hopen iedereen zo voldoende geïnformeerd te hebben. Voor meer informatie kun je hierbij doorverwijzen naar berichtgeving op KNVB.nl.

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND